Kumpaa sutta ruokit

Ensimmäinen demo valmistui, kun olin Hailuodossa kirjoittamassa lauluja pari kesää sitten. Biisi lojui käyttämättömänä puolisen vuotta, kunnes kaivelin tietokoneen sisuksista keskenjääneitä demoja. Olin tyytyväinen säkeistöihin, mutta kertosäe ei toiminut. Sanoitus naksahti kohdilleen, kun lisäsin säkeistössä olevan pessimistisen äänen vastapainoksi kertsiin toisen, vielä syvempää tulevan äänen. Sen toiveikkaan ja luottavaisen äänen, joka helposti jää epäonnistumista pelkäävän egon jalkoihin. Kysymys kuuluukin, kumpaa sutta ruokit?" 

Askel kerrallaan

"Keväällä 2021 mulla oli luova kausi, jonka aikana myös Askel kerrallaan syntyi yhden päivän purskahduksena. Mulle biisi kertoo rohkeudesta. Vielä viisi vuotta sitten mulla ei ollut hajuakaan siitä, että tulisin jonain päivänä tekemään omaa musiikkiani sisältävän albumin. Luovalle musiikintekemiselle ei tuntunut olevan aikaa tai oikein edes mahdollisuuksia silloisella asuinpaikkakunnallani. Loppuvuodesta 2017 irtisanouduin vakityöstäni ja muutin Tampereelle musiikillisten unelmieni perässä. Nyt olen julkaissut kaksi ep:tä, joiden jälkeen kokopitkän albumin tekeminen tuntui luontevalta askeleelta."

Pohjantähti

"Hyräilin Pohjantähden ensitahdit puhelimen äänitallentimeen Helsingin ja Tampereen välisellä moottoritiellä ajaessani. Kappale kertoo siitä kuinka sattumanvaraisen ja pusikkoisen elämän keskellä voi olemista helpottaa kiintopiste - olkoon se sitten elämäntehtävä, unelma tai vaikkapa konkreettinen välitavoite."

Marita

"Äitienpäivänä mietin oman sukupuuni naisia. Minua, äitiäni ja mummaani yhdistävästä nimestä lähti ajatus kirjoittaa biisi. Se on tapani muistaa Marita-mummaani, joka nukkui pois muutama vuosi sitten. Halusin, että biisissä kuuluu se ilo ja rakkaus, jota tunnen äitiäni ja mummaani kohtaan. Bändin kanssa biisi muotoutui suoraviivaiseksi ja energiseksi rockiksi, joka tukee vähäeleistä tekstiä. Kuten muutkin albumin kappaleet, Marita äänitettiin pääosin livenä E-Studiolla Sipoossa."


"Hienoja hetkiä, puhuttelevia tekstejä ja erittäin vahvaa bändisoundia."

- Mika Roth, desibeli.net

"Kappaleet ovat laadukasta lyyristä tarinointia parhaiden kotimaisten sanoittajien tyyliin." 

- Tiina Käpylä, SeutuMajakka

Kuuntele Taite-EP Spotifysta


Musiikkivideot